top of page

5 tips för ett mysigare sovrum

Så viktigt och också roligt att få till ett mysigt sovrum. Jag håller på att förändra en del i vårt och har suttit och letat Inspiration för att få till det jag tänker mig. Jag vill bara dela med mig av några tips som jag har hittat på vägen. Kanske det kan inspirera dig som också känner suget att förändra lite.


1. Hur du möblerar har betydelse

Hur du placerar dina möbler i sovrummet är viktigare än man tror. Börja med den största möbeln: sängen. Ställ sängen så att sänggaveln står mot en vägg och att du har uppsikt över dörren. Det skapar lugn och trygghet. Undvik att ställa den mot ett fönster. Om det inte går kan du kompromissa genom att köpa en hög, stabil sänggavel.


Välj gärna tjocka gardiner som gör rummet ombonat eller skira som skapar en luftig känsla. Det viktigaste är att du hänger gardinerna på ett sätt som inte skapar en instängd känsla.

Bild: Pinterest

2. Rensa bland dina saker

Ju mindre småsaker du har i ditt sovrum desto snabbare kommer du att slappna av inför natten. Saker tar energi utan att vi är medvetna om det. Det betyder inte att du måste ha det tomt omkring dig, men försök undvika onödigt stök som distraherar dig från att kunna slappna av.