top of page

5 tips för ett mysigare sovrum

Så viktigt och också roligt att få till ett mysigt sovrum. Jag håller på att förändra en del i vårt och har suttit och letat Inspiration för att få till det jag tänker mig. Jag vill bara dela med mig av några tips som jag har hittat på vägen. Kanske det kan inspirera dig som också känner suget att förändra lite.


1. Hur du möblerar har betydelse

Hur du placerar dina möbler i sovrummet är viktigare än man tror. Börja med den största möbeln: sängen. Ställ sängen så att sänggaveln står mot en vägg och att du har uppsikt över dörren. Det skapar lugn och trygghet. Undvik att ställa den mot ett fönster. Om det inte går kan du kompromissa genom att köpa en hög, stabil sänggavel.


Välj gärna tjocka gardiner som gör rummet ombonat eller skira som skapar en luftig känsla. Det viktigaste är att du hänger gardinerna på ett sätt som inte skapar en instängd känsla.

Bild: Pinterest

2. Rensa bland dina saker

Ju mindre småsaker du har i ditt sovrum desto snabbare kommer du att slappna av inför natten. Saker tar energi utan att vi är medvetna om det. Det betyder inte att du måste ha det tomt omkring dig, men försök undvika onödigt stök som distraherar dig från att kunna slappna av.


Bild: Pinterest


3. Inred gärna med växter

Jag älskar växter så denna är given för mig. Men även om du inte gör det så fyller växterna en funktion i ett sovrum. Det finns de som förbättrar luften. En idé kan vara att investera i en aloe vera-växt som utsöndrar syre och absorberar koldioxid nattetid – en riktig superväxt för sovrummet!

Snittblommor i en vas på nattduksbordet ger en härlig känsla till rummet!


Bild: Pinterest


4. Välj lugna färger

Färgerna på dina väggar påverkar mer än du tror hur du trivs och sover. Lugna nyanser hjälper dig att komma till ro och somna. Färger som blått, grönt och grått sänker pulsen och blodtrycket. Mönster är bra så länge du håller dig inom en lugn färgskal.


Bild: Pinterest

5. Ljussätt varsamt

Om du gillar att läsa i sängen så se till att ha en liten lampa på ditt nattduksbord, eller sätta fast en lampa ovanför sängen. Att installera en dimmerlampa i taket är ett bra alternativ. Det mjuka ljuset hjälper dig att komma till ro efter en lång dag. Satsa på en varm belysning, tänk att eld, är mer sövande än en kall, dagsljus, belysning.


Bild: Pinterest


Sist men inte minst! När du planerar ditt sovrum, använd gärna en moodboard där du samlar idéer, inspiration och väljer färgskala. Med hjälp av den kan du lättare se hur kombinationen av din idéer blir och vad som kan adderas till eller tas bort. Min lärdom av att göra moodboards är att jag i slutändan sparat tid och slipper felköp, sen tycker jag det är kul också att sitta och laborera lite.


Bild: Egen moodboardLycka till!


Annika

Kreativvardag


2 442 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page