top of page

Inspiration julen 2021

Uppdaterat: 8 nov. 2021

Vill du också få till den där härliga julstämningen? Du vill att ditt hem ska förvandlas till det där mysiga julhemmet som du har i dina tankar, men har lite brist på idéer om hur det ska gå till? Häng då med här för att få enkla tips på hur du får till det där extra...


Hemma hos mig blir det oftast en jul i jordnära toner med inslag från naturen. En murrig, ombonad stil med gosiga nyckeltextilier i naturnära toner. 🤎🤎


Ingen jul utan ljuvliga pynt! Jag brukar satsa på julpynt på flera ställen för att verkligen förvalta julkänslan på bästa sätt. Jag brukar Investera i en, eller fler, nya dekorationer som jag antingen flyttar in i julgranen, i fönstret, på väggen eller i blomsterarrangemang.


Foto: EllosFoto: PinterestGran- tall- och lingonris

En rustik och naturlig skandinavisk jul skapas med mängder av olika ris från skogen. Bind kransar, sätt ett granskott i en glasvas eller lägg utanför dörren.


Foto: PinterestFoto: PinterestDukning

Funderar du hur säsongens juldukning ska se ut? En neutral bas med naturmaterial i fokus är en säker utgångspunkt som funkar oberoende tid på året. Julen tillför du i efterhand tack vare med hjälp av naturen, röda textilier, juliga blommor och härliga ljuskällor.


Foto: GranitFoto: PinterestJulstjärnor

Investera i en tidlös variant i en avskalad kulör för en omedelbar tidlöshet som i de flesta fallen garanterar en lång livslängd. Har hittat många fina i år som jag drömmer om.


Foto: Greens i Nässjö instagram. Julia_swanbergFoto: GranitFoto: eget från AB Småland


Gör en egen stjärna

Det finns många sätt att göra en egen stjärna på. Du behöver ha papper, kan vara presentpapper eller en bit tapet eller som nedan bruna avfallspåsa, snöre, sax och lim. Sen är det bara att vika. Länkar på hur du kan göra hittar du här eller i min profil

Foto: eget KreativvardagFoto: PinterestMossa

Både grönmossa och vitmossa hör julen till. Bind kransar, dekorera ljusstakar och blomsterarrangemang.


Foto: Sköna hemFoto: eget foto
Kvistar och grenar

Kvistar av lärkträd och andra träd blir mer och mer populärt i juletider. Ut i skog och mark eller köp på torget. Speciellt lärkträdet med sina små kottar skapar en fin julstämning både inom- och utomhus.


Foto: PinterestFoto: eget fotoTextilier i olika former

Servetter, dukar, kuddar och varför inte en julgransmatta. Att duka vackert i jul är extra roligt. Det är väl värt att satsa på fina linneservetter (finns billigt på loppis) i olika varianter.
Foto: EllosFoto: LexingtonInslagspapper och snören

Är det något som kan bockas av i tid är det inköp av omslagspapper och snören. Ju mer förberedd man är på den viktiga detaljen, desto vackrare och mer genomtänkta paket hinner man göra.


Foto: Ellos

Foto: EllosSist men inte minst

Våga visa din personlighet och framhäv den genom inredning och dekorationer även till jul. ♥️Annika

Kreativvardag

27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page