top of page

Våga var dig själv

När vi ser oss i spegeln på morgonen ser vi den vi vill se eller den som vi verkligen är? ⁣⁣

⁣Är vi ärliga mot oss själva? ⁣⁣

⁣Kan vi se och acceptera våra brister som vi accepterar våra styrkor? ⁣⁣

⁣⁣Jag tror att något av det svåraste kan vara att vara sig själv fullt ut. Med det innebär att man konstaterar att det här är jag och man tar inte åt sig om folk tycker att man borde bete eller uttrycka sig annorlunda, ta andra beslut eller göra andra val i livet. Visst är det bra att be om feedback och ta till sig den, men samtidigt är det viktigt att våga vara den man är och vara ärlig mot sig själv och acceptera hela sig själv. Varken mer eller mindre.⁣ ⁣


När jag lyssnar på sommarpratare eller läser andra historier om framgångsrika personer så nämns det ofta att en av de viktigaste faktorerna till framgång är att våga vara sig själv. Att gå sin egen väg och lyssna på magkänslan. Men det är ju inte alltid så lätt eller hur?


Jag tänker ofta på hur viktigt det är att tro på sig själv och hur mycket bättre man mår när man inte anstränger sig för att passa in. Livet blir mycket enklare och roligare när man är sig själv plus att det tar så mycket energi att fundera på vad andra tänker och tycker. Den energin lägger jag mycket hellre på annat.


Några tips på vägen som jag påminner mig själv om.


Att sluta jämföra sig med andra. Inte alltid helt lätt men att fortsätta jobba på sin självkänsla, vara snäll mot sig själv och ta bort sånt som får en att må dåligt. Inspireras och lär av andra, men sträva aldrig efter att bli en kopia av någon annan.


Att stå upp för sig själv och säga ifrån när någon tycker de vet bättre hur du ska vara eller vilka val du ska göra. Det är du som bestämmer över ditt liv och vem du vill vara.


Att vara sig själv och ta vara på sina egna unika styrkor, talanger, egenskaper och förmågor och bli den absolut bästa versionen av sig själv.

Sen är det ju så att vi alla är olika och istället för att dämpa varandras personligheter borde vi väl uppskatta dem och förstärka dem! Visa varandra att det är bra att ha drömmar, att våga följa dem och att samtidigt våga vara sig själv fullt ut 🖤Annika

Kreativvardag

.

50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page