top of page

Trädgårdens olika rum

Uppdaterat: 3 maj 2020

Att dela upp trädgården i olika rum och platser att vara på, är enligt mig ett av de bästa tipsen att göra den både mer spännande och användbar.


Rum kan skapas på olika sätt. Du kan använda dig av skärmväggar, plankor, växter eller något annat som skärmar av som skapar en rumskänsla.

Förra våren skapade jag ett rum för odling, en liten köksträdgård. Jag odlar i pallkragar och krukor. Tomatplantorna står mot staketet där de får stöd och lä. Det rummet ger mig avkoppling och tid för eftertanke.


Som golv ligger vit singel och plattor som gångväg. Praktiskt när man ska dra skottkärran till andra sidor av trädgården.
Ett annat rum jag skapat är på framsidan där den härliga morgonsolen finns. En skön avskild plats att ta en kopp kaffe på. Svartmålade plankor som sticker upp i luften och skapar en vägg.


Jag tycker det är spännande att forma och utveckla trädgårdar. Ett tips är att inte ha för bråttom när du planerar din trädgård. Om du noga hinner tänka igenom alla delar av trädgården och fundera igenom vad det är du vill skapa, så blir oftast resultatet så bra som du önskar.


Jag söker ofta efter inspiration och tänkte dela med mig av lite tips och idéer på olika sätt att skapa just sköna rum i sin trädgård.


Här kommer några inspirationsbilder.


Mysig plats mot husvägg omgiven av växter


Här skapas ett rum platsbygd vägg och växter


Skärmvägg av armeringsjärn och bambu


Plats för avkoppling. Skärmvägg i bambu.


En mysig matplats under ett träd


Pergola i skuggan
Lycka till med att skapa nya rum i din trädgård! Hör gärna av dig till mig om du vill hjälp med att utforma din trädgård eller bara nya ideér på hur du kan göra den ännu härligare att hänga i!


100 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Julpynta ute

bottom of page