top of page

Så blir du mer snäll mot dig själv

Jag hoppas att mina inlägg ska inspirera dig att våga mer i livet men också att börja öva för ett stresståligt och välmående liv.


Mina inägg är oftast korta och konkreta för att jag vill dela med mig av tips och övningar som ska fungera i din vardag på samma sätt som de har gjort skillnad i mitt.


Att vara mer själv-snäll låter enkelt men faktum är att vi kan bli mycket bättre på det. Ibland är vi vår egen värsta kritiker. Att våga leva ut sin personlighet är enligt mig bland det bästa man kan göra i livet. Min absoluta övertygelse är att en mening med livet är att vi ska upptäcka och välja oss själva. Att våga leva ut.Så några tips på vägen till att komma dit och vara mer snäll mot dig själv.


1. Ställ frågan till dig själv varje dag ”vad vill jag och vad behöver jag?”.


2. Unna dig stunder av vila och att göra saker som du mår bra av som att ta en promebad, lyssna på musik du tycker om, yoga eller lägg dig på soffan en stund.


Kroppen och sinnet måste kunna komma ner i varv lite då och då för att man ska kunna ha kontakt med sin självmedkänsla. Är man alltid stressad blir det svårare. Yoga och andningsövningar hjälper till exempel kroppen att lugna sig.


3. När den inre kritikern dyker upp – fråga dig själv: ­”Hjälper den här tanken mig?”


4. Motivation och glädje skapar vi själva genom att göra mer av det vi tycker om och mår bra av. Även om du är stressad så bör du prioritera att fika med bästa vännen eller att ägna en stund åt din hobby. Detta stimulerar ditt välmående och du kommer blir belönad med må bra-hormoner.


5. Kom ihåg att ditt välmående även gynnar andra, så din egentid och dina må bra-saker är viktiga. Om du är snäll mot dig själv orkar du vara snäll mot andra.


6. Glöm inte att övning ger färdighet. Du behöver inte att vara bra på något på en gång.

Du blir inte snällare mot dig själv för att du bestämmer dig att bli det, utan när du tränar upp din förmåga att vara det.

När du börjar behandla dig själv med respekt och värme är det lättare att sluta jämföra dig med andra och istället se till det du behöver för att må bra.

Lycka till!

Annika

Kreativvardag


22 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page