top of page

Sätt upp dina mål


Vad är ditt mål och hur ska du nå det?

Vad är det första du måste göra för att nå ditt mål? Vilket är det första steg som du kan ta redan idag för att komma närmare? Finns det flera sätt att komma igång på?
Först är det viktigt att ställa sig frågan varför? Vet du VARFÖR du vill nå det här målet och är det värt priset? När du är super tydlig här kommer du veta varför du gör det och hur du kan motivera dig själv.


Målet ska vara en utmaning för att det ska kännas attraktivt att nå det! Ju mer utmanande ett mål är, ju mer det inspirerar dig och desto mer kommer det att dra dig mot målet.


Att sätta egna mål inspirerar andra att göra detsamma. Har du sett att när någon pratar om ett mål som de har satt och brinner för, då lyser de upp! De blir mycket mer karismatiska, självsäkra och entusiastiska. Energin är smittsam och det är lätt att vilja följa med


Det ger dig ny energi och glädje När du börjar nå de mål du satt upp och känner en inneboende styrka kommer det vara en otrolig känsla av tillfredsställelse. Du kommer märka att du kommer vilka nå fler och större mål!


Innan du sätter igång se till att ditt mål är SMART. Du har säkert hört begrepp förr i företagsvärlden men det fungerar lika bra att använda för precis vem som helst.

SMART står för:

Specifikt - var tydlig med vad

Mätbart - vad är det som krävs

Ambitiöst - satsa helhjärtat

Realistiskt - sätt ett mål du tror du kan nå, men våga satsa högt

Tidsbegränsat - var tydlig med när målet ska var uppfyllt


Kämpa på och ge inte upp

Se på vägen fram till ditt mål som en resa.

Bestäm dig för vart du är på väg, hur du ska ta dig dit. Sen ger du dig iväg och börjar göra enligt planen. Håll dig till den, så kommer du också att nå dit du vill! Ha tålamod!


Lycka till!


Annika

Kreativvardag


63 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page