top of page

Rostad tomat och Burrata Caprese sallad

Caprese sallad är min favorit bland alla sallader, speciellt nu på sommaren när tomaterna är så fantastisk söta och goda. Jag har testat addera till avokado, quinoa och jordgubbar men sommarens bästa är för mig den enkla traditionella Capresesalladen. Här följer mitt bästa recept.



Ingredienser 2 askar körsbärstomater 4 vitlöksklyftor 3 matskedar extra virgin olivolja ½ tesked flingsalt och nymalen svartpeppar 1 påse baby ruccola 1-2 burrataostar

1 ask små färska mozzarellabollar 2 teskedar balsamvinäger av god kvalitet färska basilikablad


Instruktioner Förvärm ugnen till 200 grader. Blanda tomaterna och vitlök samt en matsked olivolja i en ugnsform. Tillsätt salt och peppar. Stek i ugnen i 15 minuter och lägg åt sidan. Lägg ruccola i skålen eller på serveringsfat. Tappa ur vattnet från burrata- och mozzarellaostbollarna och lägg dem ovanpå salladen. Lägg sedan ner de varma tomaterna och tryck ut juicelösningen från tomaterna över salladen. Toppa med olivolja och balsamvinäger och krydda sedan med lite salt och nymalen peppar. Riv försiktigt basilikabladen i mindre bitar och sprid över salladen och servera.


Njut!


Annika

Kreativvardag


81 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page