top of page

Morgonrutin & medvetna val

Ni som hängt med mig ett tag vet att jag gillar tidiga morgnar och lugna sådana. För mig är det en viktig prioritering för mitt eget välmående. Jag mår så mycket bättre om jag får en stund för mig själv.


Jag har alltid gillar morgonen och att vara uppe med tuppen. Det jag börjat göra sista året är att reflektera och känna efter hur jag mår och vad jag behöver.


I många år körde jag mest på, full gas på alla plan, utan att ta mig tid till att faktiskt landa i mig själv, den jag är och de behov jag har. Så nu har jag börjat med nya vanor, medvetna val och det har gett mig nya insikter och harmoni.


Min morgonrutin

Jag börjar dagen med att ta några minuter att fundera över vad jag är tacksam för just nu. Att starta upp med att tänka på något som gör mig glad ger bra förutsättningar. Om jag känner att jag att jag behöver lyfta mig själv så upprepar jag även några positiva affirmationer, här handlar det för mig om att skapa den känslan jag vill ha under dagen.


Sen går jag ner i köket och sätter på kaffekokaren. Börjar alltid dagen med ett stort glas vatten innan jag tar en kopp nybryggt kaffe. Vet att många rekommenderar varmt citronvatten som detox, men jag njuter så av mitt kaffe så där är jag inte ännu. En ny favorit är smörgås med avokado och när vädret tillåter sätter jag mig gärna ute.Efter frukost och en lugn stund utan mobil så är jag redo för att börja röra på kroppen. Jag föredrar att köra ett kortare yogapass på ca 20 minuter med fokus på stretch, styrka och uthållighet. Vill även gärna få upp pulsen lite. Här har jag inspirerats av olika pass som finns på YouTube, och många kan jag utantill, så jag kör en egen mix av dessa utifrån hur det känns i kroppen.


Efter mitt träningspass tar jag en snabb dusch Börjar med varmt och avslutar med att duscha kallt. Det var ju min utmaning för en månad sen, men jag gillar det så mycket att jag har valt att fortsätta. Det får mig att känna mig piggare, men samtidigt lugnare då fokus ligger på att hitta en lugn andning och slappna av.


Och givetvis finns det dagar när jag inte gör någon morgonrutin, men jag märker verkligen skillnad när jag väljer bort denna stund. En av mina intentioner detta året att alltid checka in med mig själv på morgonen. Det betyder inte att jag alltid kommer göra allt ovan, en eller två minuter är alltid bättre än inget.


Hur börjar du din dag? 🌱Annika

Kreativvardag


27 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page