Knaprig läcker rabarberpaj
Vill bara tipsa om en fantastiskt god och lättlagad paj. Kan vara den godaste jag smakat, så ni måste testa den. Brukar variera med frukt och bär efter säsong, men den med rabarber är allra godast. Hoppas ni kommer att gilla den lika mycket som jag!

Du behöver (4-5 pers)
500 g rabarber
1/2 dl socker
Smör till formen
Knaprigt täcke
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 gram smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke
Smält smöret i en kastrull, blanda i sirap och grädde. Häll sedan i de torra ingredienserna och rör runt.
Fixa rabarberna och ta bort skalet om önskas, skär sedan i mindre bitar och lägg i formen. Strö på socker. Jag brukar ta mindre än receptet säger (receptet 1/2 dl) men prova dig fram.
Bred därefter smeten över rabarberna som ett täcke.
Grädda sen i ugnen tills pajen fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna lite innan servering.
Som tillbehör brukar jag ha vaniljvisp eller vaniljkesella, men även grädde fungerar fint! Åh så gott!
Lycka till!
Annika
kreativvardag
