top of page

Inspiration julen 2020

Jag älskar denna tiden på året innan julen drar igång. Allt är orört och man får längta och planera. Ännu så länge har jag inte börjat julpynta här hemma utan njuter av att leta efter inspiration. Tänkte dela med mig av några tips och idéer som ligger mig varmt om hjärtat - kanske de kan ge dig lite inspiration till ditt julfixande.

Våga var personlig

Att inreda personligt innebär att du inreder efter eget tycke och smak, med detaljer som du gillar och som visar att det är du som bor där.

Till julen kan det handla om ärvda julkulor i granen, små stilleben med gamla och nya saker eller kanske något du gjort själv. Det kan egentligen vara vad som helst, men någonting som gör ditt hem personligt och unikt. Hemmet blir levande och inbjudande och då kommer julstämningen på köpet.


Foto: Pinterest


Ta in naturen

Den stil som jag vill skapa hemma är naturlig, ombonad, varm och ju fler tända ljus desto bättre. Jag ger mig gärna ut i skogen och plockar hem lite mossa, kvistar, kottar och annat fint att dekorera med inne som ute. Jag tycker hemmet blir så levande med saker från naturen.


Dessa vackra stjärnor

Att styla sitt hem och sätta julstämningen med julstjärnor i fokus är något som jag verkligen gillar. Så vacker tradition med julstjärnan i fönstret, men den kan också förnyas på ett lekfullt sätt. Blanda gärna färger och storlekar och våga hänga fler stjärnor som en grupp i ett fönster eller mot en vägg.


Granit har fina julstjärnor i olika färger och storlekar. Förra året köpte jag den i färgen saffran, en favorit här hemma.


Foto: Granit

Nytt hos mig för i år är IKEAs julstjärna Stråla som jag direkt fastnade för. Kolla in den längst ner till höger. Underbar tycker jag!


Foto: IKEA

DIY pyssel

Det finns så många olika fina julstjärnor att välja mellan och som komplement till dem gillar jag att pyssla och skapa egna stjärnor med hjälp av enkla bruna papperspåsar. Roligt adventspyssel och fina stjärnor. Ni hittar beskrivningen härLjus, ljus, ljus

Levande ljus, ljusslingor och adventsstjärnor sätter stämningen under de mörka vintermånaderna. By Lassens ljusstake Kubus står framme året om här hemma och eldas såväl morgon som kväll. Brukar även använda den som adventsljusstake enkelt dekorerad.Ta in en gran

En annan favorit hos mig är gran i vas. Fint med både gran och tall. Grandoften kan få vem som helst att få julstämning. Jag brukar sätta in en liten gran i mina barns rum som de sen dekorerar på sitt sätt.Julens grönska

Glasburkar är bra att spara på sig till julen. Amaryllis och hyacint passar så fint i en enkel glasburk. Vill man så är det fint att sätta grönmossa runt löken, eller så har man den som den är. Jag brukar duka med hyacinter, granris och lärkkvistar. Enkelt och vackert. Stora buntar eukalyptus och hortensia i stora glasvaser ger också julig känsla. På bordet en stor linneduk och många tända ljus.
Foto: Pinterest


Naturnära material

Textilier kan verkligen höja julstämningen i ditt hem. Dukar, filtar, kuddar, kökshanddukar - ja visst är det kul att experimentera och se skillnaden. Jag är särskilt förtjust i naturmaterial

och väljer gärna linne till det mesta. Enkelt, vackert och stilrent. Hur mycket jag än gillar den minimalistiska och rustika skandinaviska julen, utan färg och med massa natur, vill jag gärna få in det röda lite här och var. Vill tipsa om denna fina kökshandduk. Kökshandduken och mycket annat fint hittar du härBjud på julens mat

Så slutligen, vad vore julen utan alla godsaker? Har du tid och möjlighet så baka gärna några pepparkakor och lussekatter. När de gräddas så doftar det helt fantastiskt i hela ditt hem. Njut av glögg, pepparkakor och ta gärna ädelost på toppen om du gillar det och spendera mycket tid tillsammans med dem du älskar 🖤Annika

kreativvardag 🖤
99 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page