top of page

Hur blir man mer kreativ?

Jag har läst mycket om kreativitet och skapandeförmåga genom åren och har ofta ställt mig frågan - "Hur blir jag mer kreativ?"

Här kommer några tips på hur du kan ta fram den förmågan hos dig själv.

Förmågan "kreativitet" finns hos alla!


Tänka i nya banor

För att utveckla din kreativitet är det viktigt att du lär dig att bryta inarbetade tankemönster. Träna på att se möjligheterna och hitta nya sätt att göra saker på, alltså inte fokusera på problem.


Se saker från ett nytt perspektiv

Ett sätt för att komma på unika idéer är att se saker från ett nytt perspektiv. Se dig själv från ett helikopterperspektiv, hur skulle du då bemöta problemet? Ta också hjälp av personer du känner, kan deras tankar och idéer ge dig inspiration?


Försöka att ta det lugnt

När vi känner press och stress är vi inte särskilt kreativa. Försök att koppla av och koppla bort saker som tar energi. Bli inte stressad om du inte kommer på en bra idé direkt, utan bra idéer tar tid att kläcka.

Mindmaps

Du har kanske kommit på någon bra idé nyligen. Kan du kombinera den idéen med en lösning? Idéer och möjliga lösningar på problem - det kan sätta igång din kreativitet. Jag brukar använda mindmaps, sk tankekartor, då kan jag se hur min idé kan användas på nya sätt och skapa nya lösningar.

När är du som mest kreativ?

Många är som mest kreativa när de tränar eller gör något de gillar. Naturen kan trigga kreativitet, använd miljön runtomkring och det som du mår bra av att göra till att tänka nytt.

Det kan också vara tiden på dygnet som är viktig. Är du som mest nytänkande på morgonen eller kvällen? Använd då gärna en stund till dig och dina tankar så ska du se att det skapas mycket nytt och inspirerande i din vardag!
Lycka till!


Annika

Kreativvardag

67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page