top of page

Gör en egen krans

Uppdaterat: 21 mars 2021

En tradition som jag älskar är att åka till nåt mysigt ställe och göra en egen . I år blir det tyvärr andra planer, men det blir kransbindning ändå.

Tänkte dela med mig av några tips som kanske lockar även dig att göra en krans till advent.


Enklast när man ska binda kransar är att ha färdiga stommar, finns både metall och halm. Jag gillar kransar med mycket grönt i och använder därför tunna stommar. Kommer berätta om ett sätt att göra egna stommar om du inte vill köpa färdiga.

För att binda kransar behöver du ha följande material:

  • Stomme av något slag

  • Grön blomtråd eller annan bindtråd/ståltråd

  • Tång

  • Sax

  • Gröna växter. Om du ska ha kransen Inomhus så ska de klara torka ganska bra. Tänk på att det går åt mycket mer än man tror.

  • Om du önskar dekorera kan du använda kottar, torkade äpplen eller apelsinskivor, band eller annat du gillar.


Innan jag börjar lägger jag fram allt material som kan behövas. Det blir enklare att ha allt nära till hands. Jag samlar material från skogen i förväg och köper en bunt med snittblommor och blad.


Krans av ståltråd


Ett tips om du vill göra en egen stomme är att använda vanlig ståltråd. Forma en ring av tråden och vira sedan ytterligare ett varv runt ringen. Om du vill kan du forma en ögla att ha till upphängning. Forma ringen rund och fin och

känn efter så den känns någorlunda stabil. Om inte, vira ett varv till med ståltråden. Nu har du en fin form att börja jobba med.Nu börjar du klä din stomme. Om du vill använda mossa, vik upp mossan och trä in stommen och vik sen över. Då får du inga skarvar. Gör så runt hela kransen sen lindar du tråden runt och fäster mossan. Så fint med tunna kransar tycker jag!Om du önskar klä med eucalyptus eller olivkvistar, så böjer du grenarna längst med stommen och fäster med tråden på lämpliga ställen.


Nedan ser du några av min färdiga kransar.

Lycka till! 🖤

Annika

kreativvardag

72 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

DIY lampa

bottom of page