top of page

En burk med tacksamhet đŸ–€

Uppdaterat: 4 dec. 2020

Att samla tacksamhetslappar i en burk Ă€r nĂ„got fantastiskt som jag vill dela med mig av. Jag tĂ€nker att i jultider kan detta vara en fin och annorlunda julklapp till - Dig och din partner, till dina vuxna barn och deras partner, till en fin vĂ€n eller nĂ„gon annan du vill ge kĂ€rlek. Att vara tacksam Ă€r egentligen ganska lĂ€tt. Det krĂ€ver bara ett leende, ett “tack” eller en liten lapp till personen dĂ€r du tackar för vad hen gjort och hur glad du blev. Som du kan se behöver man inte anstrĂ€nga sig sĂ€rskilt mycket, för tacksamhet Ă€r inte en anstrĂ€ngning. Kanske Ă€r det dĂ€rför vi sĂ„ ofta glömmer bort det. Vi Ă€r sĂ„ upptagna med vĂ„r egen vĂ€rld att vi glömmer vad som finns omkring oss.


Hur mÄnga gÄnger har du stannat upp för att tÀnka pÄ vad du har och hur mÄnga gÄnger har du varit medveten om att du inte behöver nÄgot annat eftersom du redan har allt?


Att vara tacksam Àr att inte förvÀnta sig nÄgot i gengÀld. Du bör strÀva efter det pÄ egen hand för att det fÄr dig att mÄ bra.


Tacksamhet Ă€r nĂ„got vi behöver öva pĂ„ och dĂ€rför kĂ€nns denna julklapp viktig đŸ–€đŸ–€


SÄ hÀr fungerar det:


Burkarna Àr alldeles tomma nÀr du ger bort dem och sakta fylls de med smÄ papperslappar. PÄ lapparna skriver man ner en sak man Àr tacksam nÀr det gÀller DEN personen. Dag för dag. Insikt för insikt. Stort som smÄtt.

Om du vill ge denna present till din partner eller vĂ€n sĂ„ behĂ„ller ni varsin burk och ni bĂ„da skriver lappar đŸ–€


NÀr burkarna Àr fyllda tar ni er tid en dag, skapar en fin stund och lÀser upp era lappar för varandra, en efter en. Man lÀser de lappar man sjÀlv skrivit. Det blir en magisk stund och sÄ mycket det finns att vara tacksam för. Mycket tar man ofta för givet.


Det du behöver Àr:

  • 2 glasburkar

  • 2 anteckningsblock dĂ€r man kan klippa ut lappar

  • 2 fina pennor


Skriv en beskrivning och sen Àr paketet klart. Du kan vÀlja om du vill dekorera burkarna eller ha dem som de Àr, det bestÀmmer du!


”Fyll dina lappar med det som fĂ„r dina lĂ€ppar att le och dina ögon att glittra”

92 visningar0 kommentarer

Senaste inlÀgg

Visa alla
bottom of page