top of page

5 vanliga tankar som hindrar dig från att nå ditt fulla potential

Du har säkert, som många andra, undrat över vad ditt syfte är i livet. Tänkt om det finns något särskilt som du är menad att bli eller att göra. De flesta av oss lämnar tankarna där och glömmer bort att man faktiskt inte bara behöver gå igenom livet och nöja sig med sitt trista jobb, sin halvbra tillvaro och bara kämpa på. Det är tillåtet att ha drömmar – och att sträva efter att förverkliga dem även om många andra kan tycka dina idéer är en form av medelålderskris.Men det är inte helt lätt att förändra sig. Vi drivs till stor del av rutiner och vanor och inte minst ovanor. Vi blir som vi blir på grund av de val vi gör och de vanor vi följer och de flesta vanor följer vi utan att tänka på att de är resultatet av våra egna val, medvetna eller omedvetna.

Det finns några återkommande negativa tankar som gör att vi begränsar oss från att nå vår fulla potential, helt i onödan. Den där envisa, inre rösten som säger till oss att vi inte är lika bra som andra. Det är den rösten ofta hindrar oss från att göra det där lilla extra som kan förvandlar vårt liv till något extra. Det är tankar som …


1. Jag är inte bra nog

Alla har vi dagar då tron på oss själva inte riktigt är på topp och där inget går som planerat. Titta in de här tankarna för en minut och inse varför du inte ska vara så hård mot dig själv.


Tänk att saker tar tid, alla gör misstag och misstag är till för att lära sig och utveckla sig. Tänk på alla människor – även du – har något unikt att känna dig stolt och glad över och som du kanske även kan dela med dig av till andra


2. Konkurrensen är för stor

Orsaken till att så många aldrig ens vågar försöka, är att de ser begränsningar i att konkurrensen är för tuff.


”Det är ingen idé, det finns redan så många...

Men konkurrens är något som aldrig kan undvikas och det är nyttigt och utmanar oss. Utan konkurrens hade vi blivit ännu mer bekväma och inte gjort det där lilla extra. Det spelar ingen roll om andra gjort det där du drömmer om, det finns alltid plats för din idé också. Det finns alltid en chans att du lyckas om du anstränger dig tillräckligt mycket och tror på din idé.

3. Det tar för lång tid

Många drömmar tar tid, ibland väldigt lång tid, att förverkliga, men det är alltid värt besväret. Och det spelar ingen roll vad du drömmer om, det är aldrig försent att börja. Allt handlar om hur du använder den tid du har.

Börja prioritera dina behov framför andras. Låt dig inte hindras av att det tar tid och kräver att du kämpar för att nå ett efterlängtat mål. Fokusera på att lyckas!


4. Jag vet inte vad jag vill

Innerst inne tror jag att både du och jag vet vad vi drömmer om och helst av allt vill göra. Ibland plockar vi inte fram dem för att vi kanske skäms lite för det vi drömmer om eller för att andra skulle tycka vi var lite galna eller orealistiska om vi skulle berätta om våra drömmar.


Men det är bara den negativa rösten i vårt huvud som får oss att tro att vi inte kan, orkar, hinner, vågar lyfta fram drömmarna.

Skulle det vara så att du inte kan hitta en dröm som du haft, så ta en funderare på vad det är som gör dig riktigt lycklig. Gör sedan mer av det så ofta du kan.


5. Jag kommer inte att lyckas

Fundera på, varför du inte kan lyckas om andra gör det hela tiden? Har du någonsin ställt dig själv den frågan och krävt av dig själv att få ett ärligt svar?


Det finns nog ingen som lyckas utan att först stöta på motgångar och misslyckanden är ofta vad vi behöver för att anstränga oss lite mer.

Det finns så många exempel på framgångsrika personer och entreprenörer som haft stora motgångar till en början men som fortsatt kämpa och till slut lyckats med sin dröm. Så även om du stöter på motgångar, bara fortsätt försöka! Till slut lyckas du!


Stort lycka till!


Annika

Kreativvardag


61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page