top of page

5 tips när du ska inreda ditt uterum/orangeri

Jag drömmer om ett orangeri i tegel, med svarta glaspartier och många växter. Det blir inte ett i år men vem vet, kanske nästa år. Härligt att längta också.


Jag älskar att söka inspiration, skapa moodboards och så smått rita och planera mitt framtida orangeri. Jag har också nyligen hjälpt kunder att inreda deras nya uterum, så idag tänker jag dela med mig av mina tips som inredare, till hur du får det mysigt i uterummet!1. Tänk på hur du önskar använda uterummet


När du ska inreda i ett uterum/orangeri kan du både välja möbler för inomhusbruk och utemöbler, vilket gör att det finns så fantastiskt mycket att välja på och här kan det vara bra med lite hjälp. Det som är skönt att veta är att det inte finns något rätt eller fel när det kommer till möbler i ett uterum, du kan till och med kombinera inne och utemöbler i en härlig mix.


Många tänker sig ett stort matbord i uterummet men det behöver inte vara större än nödvändigt. Istället för ett stort matbord kan ett bord med iläggsskiva vara det perfekta valet för ett uterum. Då är det enkelt att göra plats och förlänga bordet när man är behöver det.


Bild: Pinterest


2. Gör plats för avkoppling


Skapa en mysig hörna där du kan sitta och slappna av. Då blir det ett rum dit du kan gå för att varva ner en stund oavsett vilket väder det är ute. Lyxiga liggfåtöljer, hängstol, fåtölj eller en hängmatta – se till att ha många platser som bjuder in till skönt häng och vila.

Bild: Pinterest


3. Skapa en ombonad känsla


Textilier, kuddar och skira gardiner som sveper längs kanterna skapar en ombonad känsla. Det är härligt om man först kan få in en känsla av själva uterummet och sen låter blicken vandra vidare till naturen utanför.

En personlig prägel på inredningen i uterummet får du genom att plocka in detaljer som växter, stora som små och saker du gillar. En snygg matta som är mjuk under fötterna kan till exempel lyfta hela rummet.


Bild: Pinterest


4. Våga blanda material och färger

Skippa de färdiga grupperna och blanda material på stolar och bord för en charmigare och mer personlig känsla. Trä, pulverlackat stål och rotting är superfint att mixa i olika kombinationer. Det är också så fint att inreda med hyllor eller ett skåp om du har plats för det. Det finns så fina att fynda på blocket eller loppis.


Bild: Pinterest


5. Välj skön belysning


Ett uterum vill du kunna använda från tidig vår till sen höst. Eftersom att dagsljuset ser väldigt olika ut beroende på årstid behöver du skapa belysningspunkter i uterummet som går att anpassa till olika tider på året och olika tider på dygnet. En lampa ovanför matbordet, en läslampa till myshörnan kanske. Ljusslingor är du också väldigt bra att jobba med, då dom oftast har ett väldigt dämpat sken. Det är fint att lägga på hyllor, i lyktor eller som en stjärnhimmel i taket? Komplettera sedan med tända ljus när du väl sitter där så blir det väldigt stämningsfullt.


Bild: PinterestLycka till!


Annika

Kreativvardag

602 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page