top of page

5 tips när du ska inreda ditt uterum/orangeri

Jag drömmer om ett orangeri i tegel, med svarta glaspartier och många växter. Det blir inte ett i år men vem vet, kanske nästa år. Härligt att längta också.


Jag älskar att söka inspiration, skapa moodboards och så smått rita och planera mitt framtida orangeri. Jag har också nyligen hjälpt kunder att inreda deras nya uterum, så idag tänker jag dela med mig av mina tips som inredare, till hur du får det mysigt i uterummet!1. Tänk på hur du önskar använda uterummet


När du ska inreda i ett uterum/orangeri kan du både välja möbler för inomhusbruk och utemöbler, vilket gör att det finns så fantastiskt mycket att välja på och här kan det vara bra med lite hjälp. Det som är skönt att veta är att det inte finns något rätt eller fel när det kommer till möbler i ett uterum, du kan till och med kombinera inne och utemöbler i en härlig mix.


Många tänker sig ett stort matbord i uterummet men det behöver inte vara större än nödvändigt. Istället för ett stort matbord kan ett bord med iläggsskiva vara det perfekta valet för ett uterum. Då är det enkelt att göra plats och förlänga bordet när man är behöver det.